Ειρήνη Ντάκου – Βιογραφικό

eirini_siteΓεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα και ζω στην Ηλιούπολη από την παιδική μου ηλικία. 

Σπούδασα Ψυχολογία (BA) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας  και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (MSc)  στο University of Hertfordshire στο Hatfield της Μεγάλης Βρετανίας. Αργότερα, έκανα μια τρίχρονη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Χοροθεραπεία, στην  Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος  τον επίσημο φορέα χοροθεραπείας στην Ελλάδα. Έχω ολοκληρώσει πολύχρονη εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπευτική Προσέγγιση (ή Οικογενειακή Θεραπεία), στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) , όπου ολοκλήρωσα και μέρος της προσωπικής μου θεραπείας. Έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και πρόσφατα ξεκίνησα τετράχρονη εκπαίδευση στον επίσημο φορέα του Process Work στην Ελλάδα, στον οποίο, παράλληλα, εποπτεύομαι τα τελευταία χρόνια. 

Εκπαιδεύτηκα κλινικά στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών (Αναπλ. Καθηγητής Ιωάννης Ζέρβας) και στο Τμήμα Νοσηλείας Σκαρπαλέζου Α’ (Αναπλ. Καθηγητής Αρτέμης Πεχλιβανίδης) και συμμετέχω σε ερευνητικό έργο του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών υπό την εποπτεία του Αναπ. Καθηγητή Ιωάννη Ζέρβα.

Είμαι διαπιστευμένη σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού με άδεια χρήσης και ανάλυσης ψυχομετρικών τεστ. 

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία με την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του Ι.Κ.Α. και αργότερα συνεργάστηκα με την μη-κυβερνητική οργάνωση υποστήριξης νέων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό ΑΡΣΙΣ, ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Έχω επίσης συνεργαστεί με τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ως συντονίστρια ψυχοθεραπευτικής ομάδας πασχόντων και με το σύλλογο ΓΟΝ.ΙΣ. , παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε μέλη του συλλόγου και συμμετέχοντας σε ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού για τη γονεϊκή ισότητα. Έχω επίσης εργαστεί ως υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού με έδρα την Ηλιούπολη Αττικής. 

 Άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά & site υγείας και ψυχολογίας. 

Η εξέλιξη και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των ικανοτήτων μου είναι σημαντική αξία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, οπότε βρίσκομαι σε συνεχή επιμόρφωση και διεργασίες εσωτερικής ανάπτυξης. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τη συγγραφή, το διάβασμα και το κολύμπι.

Logo Ειρήνη Ντάκου
Ψυχολόγος

Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία
Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Λέλας Καραγιάννη 18
163 42, Άνω Ηλιούπολη
Αθήνα

Newsletter

Γίνετε συνδρομητές
στο newsletter μας